Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
تحصیل در ترکیه

تحصیل پزشکی در ترکیه چه شرایط و هزینه‌هایی دارد؟

تحصیل پزشکی در ترکیه بدون کنکور چگونه می باشد؟

به این مطلب امتیاز دهید!

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه چگونه است؟

تحصیل پزشکی در ترکیه یکی از بهترین گزینه‌های موجود برای ایرانیانی است که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند. از سال 2010 میلادی به بعد نیز فرصتی طلایی برای دانشجویان خارجی فراهم شده است که بدون کنکور در این رشته مشغول به تحصیل شوند. بنابراین رشته پزشکی در این کشور بیش از پیش مورد استقبال متقاضیان قرار گرفته است.

دانشگاه‌های ترکیه به ایران نزدیک و مورد تایید وزارت بهداشت هستند. از این رو تحصیل در رشته‌های پزشکی در ترکیه در مقایسه با سایر کشورها مانند فرانسه و آلمان انتخاب مناسب‌تری به شمار می‌روند. در مقاله پیش‌رو اطلاعات مفیدی را درباره شرایط، هزینه و مدارک مورد نیاز را ارائه داده‌ایم.

تحصیل پزشکی در ترکیه چه شرایطی دارد؟

چرا تحصیل پزشکی در ترکیه مورد استقبال قرار گرفته است؟

ترکیه دانشگاه‌های معتبر و بزرگ زیادی دارد که برخی از آن‌ها در سطح بین‌المللی جایگاه خوبی کسب کرده‌اند. سیستم آموزشی این کشور در زمینه پزشکی نیز موفقیت‌های زیادی به‌دست آورده است.

تحصیل پزشکی در ترکیه به دلایل زیادی مورد توجه سایر کشورها از جمله ایران قرار گرفته است. برخی از این دلایل عبارتند از:

• مدارک پزشکی ارائه شده در ترکیه در سطح بین‌المللی جایگاه و اعتبار خوبی دارند؛
• 7 دانشگاه پزشکی ترکیه از نظر وزارت بهداشت ایران مورد تایید هستند؛
• ترکیه به دلیل نزدیکی مسافت مورد علاقه ایرانیان است؛
• برای سفر به ترکیه نیازی به اخذ ویزا نیست. دانشجویان باید پس از ورود اقامت تحصیلی دریافت کنند؛
• دانشگاه‌های ترکیه سطح علمی بالایی دارند؛
• مشابهت فرهنگی بین دو کشور نیز عامل محبوبیت ترکیه برای ایرانیان است؛
• هزینه‌های زندگی و تحصیل در ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی پایین‌تر است؛
• پس از اتمام دوران تحصیل کارت طبابت بین‌المللی به فارغ‌التحصیلان ارائه می‌شود. بنابراین دانشجویان به راحتی قادر به ادامه فعالیت‌های خود در کشورهای اروپایی هستند.

برای تحصیل در دانشگاه‌های پزشکی در ترکیه چه شرایطی باید داشته باشید؟

دانش‌آموزان سال آخر دبیرستان یا افراد دارای مدرک پیش دانشگاهی قادر به ارسال درخواست پذیرش رشته پزشکی در دانشگاه‌های ترکیه هستند. معدل بالا در دوران دبیرستان و همینطور کسب نمره خوب در درس‌های زیست شناسی و شیمی از شرایط ضروری در این پروسه به شمار می‌روند. نمرات عالی به پذیرفته شدن در دانشگاه‌های پزشکی این کشور کمک زیادی می‌کنند.

همچنین متقاضی باید در آزمون ورودی دانشگاه مورد نظر خود نمره‌ کافی را به‌دست آورد. آزمون YOS و آزمون SAT دو آزمون جامع و سراسری برای شروع تحصیل در رشته پزشکی هستند. لازم به ذکر است که در ترکیه تعداد اندکی از دانشگاه‌ها آزمون SAT را معیار پذیرش دانشجویان خود قرار می‌دهند. اکثر موسسات نتایج آزمون YOS را ملاک تصمیم‌گیری خود در نظر می‌گیرند.

داوطلبان علاوه بر کسب نمره قابل قبول در این دو آزمون باید مدرک زبان انگلیسی یا ترکی را نیز داشته باشند. تحصیل پزشکی در ترکیه با زبان انگلیسی برای افرادی مناسب است که دانشگاهی انگلیسی زبان را در هنگام ثبت نام برگزیده‌اند. در این صورت اکثر موسسات آموزشی مدرک آیلتس با نمره بالای 6 یا مدرک تافل با نمره بالای 80 را مدنظر گزینیش‌های خود قرار می‌دهند.

در صورتی که تحصیل در رشته پزشکی به زبان ترکی را انتخاب کرده‌اید، باید دیپلم یا گواهینامه تومر داشته باشید. همچنین در زمان ثبت نام باید یکی از این مدارک را به دانشگاه ارائه دهید.

لازم به ذکر است که طول دوره آموزش در رشته پزشکی در ترکیه 6 سال است. ترم‌های تحصیلی نیز مانند ایران از مهر و بهمن شروع می‌شوند.

آموزش رشته پزشکی در ترکیه
آموزش رشته پزشکی در ترکیه

مدارک لازم برای تحصیل پزشکی در ترکیه چیست؟

مدارک مورد نیاز برای آموزش تحصیل پزشکی در ترکیه چیست؟
هنگامی که برای تحصیل در دانشگاهی در ترکیه درخواست ارسال می‌کنید، باید مدارک مختلفی را نیز به همراه آن بفرستید. این مدارک شامل اسناد اثبات هویت و ملیت مانند گواهی تولد و گذرنامه می‌شوند.

همچنین باید مدارکی که سوابق تحصیلی شما را نشان می‌دهد را نیز آماده کنید. اسنادی مانند ریز نمرات و گواهی قبولی در مقطع پیش دانشگاهی از مدارک تحصیلی محسوب می‌شوند.

مدارک لازم برای اپلای مانند فرم‌های ثبت نام و گواهی قبول شدن در آزمون‌های ورودی را نیز به همراه داشته باشید. همینطور ویزای دانشجویی و فیش واریز هزینه نیز از دیگر اسناد مورد نیاز برای ارسال درخواست پذیرش به شمار می‌روند.

شرایط دریافت ویزای دانشجویی ترکیه چیست؟

دانشجویان باید یک ماه زودتر از شروع ترم تحصیلی برای اخذ ویزای دانشجویی ترکیه اقدام کنند. همچنین تمام متقاضیان باید در مدت اقامت خود در این کشور بیمه درمانی نیز داشته باشند.

به یاد داشته باشید که افراد زیر 18 سال و بدون مدرک پیش دانشگاهی قادر به دریافت ویزای دانشجویی ترکیه نیستند. داشتن مدرک زبان انگلیسی معتبر با نمره قابل قبول برای دریافت ویزای تحصیلی الزامی است. در غیر این صورت شما باید دوره‌های زبان انگلیسی را بگذرانید و بعد برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه شوید.

همانطور که قبلا بیان شد، نداشتن مدرک زبان انگلیسی در زمان اخذ پذیرش تحصیل پزشکی در ترکیه مشکلی را برای دریافت ویزای دانشجویی به وجود نمی‌آورد. اما داوطلبان باید قبل از ورود به دانشگاه و تحصیل در رشته‌های مختلف به خصوص پزشکی دوره‌های مربوطه را در این کشور بگذرانند.

شرایط دریافت ویزای دانشجویی ترکیه
شرایط دریافت ویزای دانشجویی ترکیه

هزینه زندگی و آموزش رشته پزشکی در ترکیه چقدر است؟

به طور کلی دانشگاه‌های ترکیه به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می‌شوند. هزینه تحصیل در این دانشگاه‌ها تا حدودی با یکدیگر متفاوت است. البته باید علاوه بر هزینه تحصیل مبلغی را نیز برای خورد و خوراک و خوابگاه در نظر بگیرید.

هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه چقدر است؟

هزینه زندگی در ترکیه
دانشجویان ایرانی متقاضی تحصیل پزشکی در ترکیه امکان استفاده از خوابگاه را دارند. برای استفاده از این سکونتگاه‌ها باید به صورت تقریبی مبلغی معادل 5 میلیون تومان را در نظر بگیرید.

هزینه خوراک و پوشاک در ترکیه نسبت به سایر کشورها مناسب‌تر است. هزینه حمل‌ونقل شهری( منظور جابجایی با تاکسی) تنها موردی است که مبلغ بیشتری را در مقایسه با کشورهای دیگر به شما تحمیل می‌سازد. در مجموع با داشتن مبلغی معادل با 14 میلیون تومان در ماه یک زندگی دانشجویی راحت را در ترکیه تجربه می‌کنید.

هزینه دانشگاه‌های دولتی ترکیه

گروهی از دانشگاه‌های دولتی ترکیه استانداردهای بالای بین‌المللی را رعایت می‌کنند. به همین دلیل این دانشگاه‌ها در سطح بهترین دانشگاه‌های جهان قرار دارند.

دانشجویان دانشگاه‌های دولتی بسته به رشته تحصیلی خود باید مبلغی در حدود 22 تا 68 میلیون تومان را برای یکسال تحصیلی پرداخت کنند. همینطور تحصیل در دانشگاه‌های نیمه خصوصی نیاز به پرداخت شهریه‌ای بین 11 تا 22 میلیون تومان در سال را دارد.

چرا تحصیل پزشکی در ترکیه پرطرفدار است؟

هزینه دانشگاه‌های خصوصی ترکیه

در ترکیه دانشگاه‌های خصوصی بیشتری در مقایسه با دانشگاه‌های دولتی رشته پزشکی را ارائه می‌دهند. بنابراین متقاضیان پذیرش در دانشگاه‌های خصوصی شانس بیشتری برای قبولی دارند.

افرادی که قصد تحصیل پزشکی در ترکیه را دارند، باید شهریه‌ای در حدود 270 تا 680 میلیون تومان در سال را به دانشگاه پرداخت کنند.

نکته : مبالغ اعلام شده در این مقاله تا پایان سال 1400 خورشیدی اعتبار دارند. البته ممکن است از سال آینده مبلغ بسیار کمی به این مبالغ اضافه شود اگر امیدوار باشیم که دلار حوالی 30 هزار تومان باقی می ماند. اگر ریال تقویت شود که ممکن است هزینه های داخل این مقاله کاهش پیدا کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا