Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
مهاجرت به ترکیه

بررسی و راهنمای اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه

اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه چگونه است؟

به این مطلب امتیاز دهید!

مشاوره و راهنمایی درباره اقامت ترکیه با اجاره خانه

مقدمه
آب و هوای خوب، فرهنگ غنی، اماکن دیدنی متعدد و تفریحات مهیج کشور ترکیه هر ساله میلیون‌ها توریست را به خود جذب می‌کند. همچنین فرهنگ مردم ترکیه، نزدیکی به ایران و اقتصاد در حال توسعه و پیشرفت باعث شده تا افراد زیادی از ایرانیان، ترکیه را به عنوان مقصد مهاجرتی خود انتخاب کنند. راه‌های بسیاری جهت دریافت اقامت ترکیه وجود دارد که یکی از آنها از طریق اجاره ملک است. این روش جز ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه‌های دریافت اقامت ترکیه به شمار می‌رود. در این مطلب می‌خواهیم به نحوه اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

اقامت ترکیه با اجاره خانه چگونه است؟

تا قبل از سال 2020 افراد می‌توانستند نسبت به دریافت اقامت ترکیه با اجاره خانه اقدام کنند. کشور ترکیه اقامت توریستی دو ساله را فراهم می‌کرد و این اقامت قابل تمدید شدن بود. اما با توجه به قوانین جدید مدت اقامت توریستی تنها یک سال است و امکان تمدید این اقامت وجود ندارد مگر به مدت یک سال از تاریخ آخرین اقامت شما گذشته باشد.

البته استثنا نیز وجود دارد. در حال حاضر در شهر استانبول، اقامت ترکیه با اجاره خانه برای اولین بار بصورت دوساله صادر می شود و سال های بعدی نیز تمدید می شود ولی شهر ازمیر در حال حاضر هیچگونه اقامت توریستی ترکیه نمی دهد حتی برای بار اول.

اقامت توریستی ترکیه

اما حال باید به این موضوع بپردازیم که اقامت توریستی ترکیه چه شرایطی دارد؟ همانطور که گفتیم می‌توانید اقامت ترکیه با اجاره خانه دریافت کنید که این اقامت از نوع توریستی است. در صورتی که به خرید ملک در ترکیه اقدام فرمایید می‌توانید اقامت خود را تمدید کند اما طبق قوانین جاری جمهوری ترکیه امکان تمدید اقامت پس از یک سال برای اجاره ملک وجود ندارد.

نحوه اجاره ملک در ترکیه

اگر با زبان ترکی آشنایی داشته باشید این فرایند برای شما بسیار آسان‌تر می‌شود. ابتدا منطقه‌ای که می‌خواهید در آن ساکن شوید را انتخاب کنید. اگر قبلا به ترکیه سفر کرده باشید احتمالا تابلوهایی که به معنی برای اجاره است را دیده‌اید. روی این تابلوها شماره تلفن و مشخصات صاحب ملک بر روی آن نوشته شده است که شما می‌توانید خانه مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس با صاحب ملک تماس گرفته و صحبت کنید.

همچنین آژانس‌های خرید و اجاره ملک به وفور در ترکیه یافت می‌شود که با مراجعه به این آژانس‌ها و پرداخت مقداری حق کمیسیون نیز به راحتی می‌توانید یک خانه مناسب را اجاره فرمایید. اقدام از طریق یک آژانس املاک معتبر شما را راحت تر به مقصد اقامت ترکیه با اجاره خانه می رساند.

آژانس‌های املاک معمولا اجاره ماه اول را به عنوان حق کمیسیون دریافت می‌کنند. در صورتی که به زبان ترکی تسلط دارید می‌توانید به دفتر شورای محلی مراجعه کنید و از آنها در مورد نحوه اجاره ملک سوال بپرسید. دفتر شورای محلی نیز به خوبی می‌تواند شما را در این زمینه راهنمایی کند.

قیمت اجاره خانه

یکی از مهم‌ترین موارد در خصوص اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه، هزینه آن است. قیمت اجاره منزل به عوامل بسیاری بستگی دارد. به عنوان مثال قیمت منطقه شرق و میانه ترکیه از مناطق جنوبی یا غربی کمتر است. در نتیجه هزینه اجاره ملک در ترکیه به منطقه‌ای که شما جهت سکونت انتخاب می‌کنید کاملا بستگی دارد. روشن است که به طور میانگین هزینه اجاره در مناطق روستایی و شهرهای مرکزی از سایر نقاط بسیار کمتر است.

در هر صورت شما باید حدود 15 تا 50 درصد از درآمد ماهانه خود را برای اجاره منزل کنار بگذارید. این رنج قیمتی به فاکتورهای مختلفی از جمله موقعیت جغرافیایی، ابعاد منزل، سال ساخت و امکانات منزل بستگی دارد. به طور معمول هزینه اجاره خانه در ترکیه چیزی در حدود 700 الی 7 هزار لیر تخمین زده می‌شود. لازم به ذکر است که منازلی که در مجتمع‌های لوکس و خیابان‌های گران قیمت واقع شده‌اند، قیمتی بسیار بالاتر از سایر محل‌ها دارند.

علاوه بر اجاره هزینه دیگری نیز به نام عایدات یا شارژ ساختمان نیز باید بپردازیم. این هزینه معمولا مختص به ساختمان‌های پرجمعیت و مجتمع است. در صورتی که ساختمان شما امکاناتی همچون استخر، سالن بدنسازی و باغچه نداشته باشد هزینه‌های عایدات بسیار پایین خواهد بود. در واقع عایدات چنین ساختمان‌هایی به اموری همچون تعمیر کردن آسانسور، نظافت استخر و ساختمان و … اختصاص پیدا می‌کند.

اقامت ترکیه با اجاره ملک
اقامت ترکیه با اجاره ملک

مدارک لازم جهت اقامت ترکیه با اجاره ملک

اگر می‌خواهید نسبت به دریافت اقامت ترکیه با اجاره ملک اقدام فرمایید باید مدارک خاصی را ارائه دهید. در ادامه این مدارک را ذکر خواهیم کرد:

فرم محتوی درخواست اجازه اقامت

کپی و اصل پاسپورت

اصل و کپی ترجمه پاسپورت شما

فرم راندوو یا فرم درخواست مصاحبه

ارائه شماره مالیاتی برای اخذ اقامت توریستی

چهار عدد عکس

ارائه قرارداد اجاره رسمی ( تایید شده در دفترخانه)

تسویه حساب هزینه‌های اداری اقامت

ارائه ترجمه سند ازدواج برای افراد متاهل

ارائه ترجمه شناسنامه فرزندان

فرم رضایت نامه از سمت مادر یا پدر برای افراد زیر سن قانونی

هزینه‌های دریافت اقامت ترکیه با اجاره خانه

در این قسمت می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم که به صورت کلی چه هزینه‌هایی را جهت دریافت اقامت ترکیه با اجاره خانه باید بپردازید. در ادامه مطلب این هزینه‌ها را نام خواهیم برد.

• پرداخت اجاره منزل : عمده هزینه شما جهت دریافت اقامت ترکیه با اجاره خانه پرداخت مبلغ اجاره است که چیزی در حدود 700 تا 7000 لیر است.

• فرم تایید اجاره نامه توسط دفترخانه رسمی : پس از اجاره منزل باید یک دفترخانه رسمی اجاره را تایید کنید. هزینه این تایید چیزی در حدود 300 لیر است.

• ترجمه مدارک : لازم است مدارک خود را جهت دریافت اقامت ترکیه با اجاره خانه ترجمه کنید. به طور معمول هزینه ترجمه مدارک چیزی در حدود 150 لیر است.

• مالیات : یکی دیگر از هزینه‌های پرداختی شما مالیات است که نرخ مالیات برای اتباع خارجی بین 80 تا 89 لیر است.

• بیمه : هزینه بیمه به نوع بیمه و سن افراد وابسته است. به طور کلی هزینه بیمه چیزی در حدود 200 الی 900 لیر است.

• هزینه‌های لازم جهت آزمایشات و معاینات پزشکی

مراحل مختلف اقامت ترکیه با اجاره خانه

مرحله اول ابتدا باید مدارک خود را تکمیل کنید سپس با توجه به بودجه خود نسبت به اجاره خانه اقدام کنید. پس از عقد قرار داد باید پول پیش منزل، اجاره منزل و کمسیون آژانس املاک را پرداخت کنید. در مرحله بعدی باید نام قبض‌ها را به اسم خودتان تغییر دهید. البته لازم به ذکر است که این کار می تواند پس از دریافت کارت اقامت ترکیه انجام شود. سپس باید اجاره ملک را به حساب صاحب خانه واریز کنید که بسیار بهتر است برداشت از حساب شما باشد.

رسمی کردن اجاره نامه

یکی دیگر از مواردی که باید در جهت دریافت اقامت ترکیه با اجاره خانه انجام دهید رسمی کردن یا نوتر اجاره نامه است. شما باید پاسپورت و اجاره نامه خانه خود را به یکی از دفاتر رسمی کشور ترکیه ارائه دهید.

هزینه این پروسه معمولا چیزی در حدود 80 الی 100 لیر است. لازم به ذکر است که در ترکیه هر کدام از اعضای خانواده باید یک اجاره نامه داشته باشند. در نتیجه در هنگام رسمی کردن اجاره نامه باید این کار را به تعداد اعضای خانواده انجام دهید.

نکات مهم در خصوص اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه

چیزی به عنوان رهن کامل در ترکیه وجود ندارد و شما باید یک ملک یا به طور کامل خریداری کنید یا اجاره کنید.

پول پیش منزل در ترکیه اهمیت خاصی ندارد و شما تنها باید هزینه‌ای معادل مبلغ یک الی دو ماه اجاره را به صاحب خانه پرداخت کنید.

قراردادهای یک‌ ساله از نظر اقتصادی بسیار به‌صرفه‌ تر از قراردادهای ماهانه یا هفتگی است.

قبل از بستن قولنامه مطمئن شوید که منزل مورد نظر از خط ثابت و اینترنت برخوردار است.

در ترکیه باید ابتدای هر ماه اجاره را برای صاحب خانه واریز کنید.

افزایش قیمت سالیانه را در نظر بگیرید. به طور کلی انتظار می‌رود که نرخ اجاره در پایان هر سال 10 الی 15 درصد افزایش پیدا کند.

در صورتی که خانه مشکلی دارد حتما در جهت رفع آن مشکل یا کاهش هزینه‌ها مذاکره کنید. همچنین در صورتی که در جهت تعمیر هر قسمت از منزل توافق شد آن را در قولنامه خود ذکر کنید.

در هنگام منعقد کردن قولنامه دقت کنید که متن قرار داد روشن و واضح باشد و تمام موارد آن طبق چیزی است که بین شما و صاحب ملک توافق شده است.

اجاره خانه در ترکیه و ریسک های اقامت
اجاره خانه در ترکیه و ریسک های اقامت

ریسک اخذ اقامت ترکیه با اجاره ملک

در نظر بگیرید که این روش یکی از راحت‌ترین و در حین حال پر ریسک ترین روش‌هاست. در موارد بسیاری دیده شده است که فرد متقاضی با ارائه کامل مدارک و تمامی شرایط لازم نتوانسته اقامت این کشور را اخذ کند و در نتیجه ریجکت شده است. در نظر بگیرید که در صورت ریجکت شدن درخواست شما، باید به مدت ده روز کشور ترکیه را ترک کنید و پس از ریجکت شدن باید 6 ماه تا ثبت درخواست بعدی صبر کنید.

جمع بندی

کشور ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیایی، بهره مندی از آب و هوای عالی، اماکن تفریحی، اقتصاد روبه‌رشد و بسیاری از دلایل دیگر به مقصد گردشگری و مهاجرت بسیاری از افراد تبدیل شده است. راه‌های بسیاری جهت مهاجرت به این کشور وجود دارد که ساده‌ترین آنها اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه است. در این مطلب به طور کامل به نحوه اجاره ملک در ترکیه، هزینه‌ها، مدارک لازم، پروسه قانونی و ریسک این کار پرداختیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا