Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
آشنایی با کشور ترکیه

شرایط قانون ارث در ترکیه برای اتباع خارجی در سال 2022

با قانون ارث و جزئیات آن در ترکیه آشنا شوید

5/5 - (3 امتیاز)

قانون ارث در ترکیه چگونه است و شرایط آن برای اتباع خارجی به چه شکل است؟ قانون وراثت شاخه‌ای از حقوق است که هدف آن پاسخگویی به این سؤال است که اموال متوفی به چه کسی، به چه نسبتی و به چه ترتیبی به ارث می‌رسد.

در صورتی که متوفی یا ورثه تبعه کشور خارجی باشند یا اقامتگاه عادی آن‌ها در کشور دیگری غیر از محل تولدشان باشد یا وصیت نامه متوفی در یک کشور خارجی تنظیم و اجرا شده باشد، در حین تحصیل حق ارث، همزمان قانون هر دو کشور بر تقسیم حق ارث ورثه قابل اجرا است و در این حالت قوانین حقوق خصوصی بین‌الملل در مورد اینکه قانون کدام کشور باید اعمال شود، وارد عمل می‌شود.

اخیراً تعداد اتباع خارجی مقیم در ترکیه به میزان قابل‌توجهی افزایش یافته است. به خصوص در کلان‌شهرهایی مانند استانبول، آنتالیا و آنکارا، میلیون‌ها خارجی هم برای سرمایه‌گذاری و هم برای کار اقامت دارند.

در کشور ترکیه قوانین و مقررات قانونی وجود دارد که اتباع خارجی‌ها اخیراً مشارکت آنها در بخش تجاری افزایش یافته است، مشمول برخی از قوانین محلی این کشور می‌شوند.

قانون وراثت نیز یکی از این قوانین است، به ویژه اینکه اخیراً تعداد افراد مسنی که ممکن است از خود ارث و میراثی به جای بگذارند افزایش یافته است. در نتیجه این وضعیت، گاهی اوقات اختلافاتی بین وراث قانونی و اتباع خارجی به وجود می‌آید که راه حل‌های قانونی مشخصی نیز برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.

در ادامه‌ی این مقاله به طور مختصر در مورد قانون وراثت اتباع خارجی در ترکیه صحبت خواهیم کرد. در ابتدا استثنائات حقوقی موجود در مورد اتباع خارجی مورد بحث قرار گرفته و سپس قانون ارث در ترکیه به صورت کلی بررسی شده است. با ما همراه باشید.

شرایط قانون ارث در ترکیه اتباع خارجی

قوانین وراثت در ترکیه برای اتباع خارجی
قوانین وراثت در ترکیه برای اتباع خارجی

از نظر قانونی، در کشور ترکیه هیچ مانع قانونی‌ای برای اتباع خارجی وجود ندارد که مانع از وراثت آن‌ها شود. طبق تعریف، مفهوم ارث به عنوان یکی از راه های قانونی تحصیل دارایی پذیرفته شده است.

در صورتی که بین فردی دارای تابعیت ترکیه و تبعه خارجی رابطه ارثی وجود داشته باشد، با در نظر گرفتن سهام پنهان وراث قانونی می توان قرارداد ارث را منعقد کرد.

محدودیت های موجود در مورد حقوق وراثت برای اتباع خارجی

قبل از هر چیز باید دانست که طبق قانون ارث در ترکیه املاک و حقوق غیر منقول توسط اتباع خارجی در ترکیه دارای برخی محدودیت‌های قانونی می باشد. این محدودیت ها برای اموال و حقوقی که از طریق ارث به دست می آید نیز معتبر است. محدودیت های قانون در مقررات مربوط به شرح زیر ذکر شده است.

مشروط بر رعایت محدودیت های قانونی، اشخاص حقیقی غیر مقیم که تبعه کشورهایی هستند که توسط رئیس جمهور تعیین می شود، می توانند به املاک و مستغلات دست یابند و معاملات بین المللی دوجانبه را ایجاب کنند.

مساحت کل اموال غیرمنقول تحصیل شده توسط اشخاص حقیقی دارای تابعیت خارجی و حقوق عینی مستقل و دائمی محدود نمی تواند از ده درصد مساحت ناحیه مشمول ملک خصوصی و سی هکتار برای هر نفر در سراسر کشور تجاوز کند. رئیس جمهور مجاز است مبلغی را که می توان در سراسر کشور به دست آورد، دو برابر کند.

برخی از اصول قوانین وراثت در ترکیه

اصول قوانین وراثت در ترکیه
اصول قوانین وراثت در ترکیه

اموال منقول و غیرمنقول متعلق به یک شخص توسط قانون ارث در ترکیه مشخص شده است. در صورت فوت در خانواده، فرزندان حسب مورد با زوج یا زوجه برای دریافت حق ارث ثروت وارد بحث می شوند. بنابراین، کسانی که در این مسیر مستحق هستند، اعضای درجه یک خانواده هستند.

در اینجا جزئیات دیگری در مورد روند وراثت در ترکیه آورده شده است:

  1. اگر متوفی بچه دار نشود، ارث به پدر و مادرش می رسد.
  2. در صورتی که متوفی فرزند یا پدر و مادری نداشته باشد، قسمتی از دارایی را زوج یا زوجه به اتفاق برادر و جدش تصرف می‌کنند.
  3. مواردی نیز وجود دارد که در صورت عدم وجود وارث، دارایی شخص در صورت فوت مستقیماً به دولت ترکیه می رود. اول از همه، در صورت وجود چنین تعهداتی، تمام بدهی ها پرداخت می شود.

نحوه تقسیم ارث در ترکیه

نحوه تقسیم ارث در ترکیه
نحوه تقسیم ارث در ترکیه

طبق قانون ارث در ترکیه، نیمی از اموال حسب مورد به زن یا شوهر تعلق می گیرد و نیمه دوم به طور مساوی بین فرزندان تقسیم می شود.

برای اینکه بتوان ارث را در خانواده منتقل کرد، ارائه مدارکی مبنی بر تصدیق اموال مربوطه توسط دولت الزامی است. علاوه بر عناوین ملکی، وصیت نامه با اطلاعات کامل در مورد انتقال ارث باقی مانده به خانواده نیز الزامی است.

مالیات بر ارث در ترکیه

مالیات بر ارث در ترکیه بسته به نحوه و نوع انتقال ارث بین 1 تا 30 درصد متغیر است. در مورد اتباع خارجی که دارایی‌هایی را در ترکیه را به ارث می برند، آنها موظف به پرداخت مالیات بر ارث هستند.

لازم به ذکر است که مواردی نیز وجود دارد که املاک به صورت هبه یا هدیه منتقل می شود که در نتیجه مالیاتی اعمال نمی شود.

یادآوری می کنیم که قانون انتقال ارث در ترکیه به لحاظ محاسبه مالیات حقوق برابری را هم برای شهروندان این کشور و هم برای اتباع خارجی در نظر گرفته است.

مالیات بر ارث در ترکیه چه زمانی باید پرداخت شود؟

مالیات بر ارث در ترکیه در صورت فوت حداکثر ظرف مدت 3 سال از تاریخ تقسیم ارث باید پرداخت شود. این مدت در قوانین جاری ذکر شده است.

ثبت وصیت نامه در ترکیه

هرکسی که بخواهد وصیت کند این امکان را به صورت قانونی در ترکیه دارد. چنین سندی حاوی اطلاعات دقیقی در مورد اموال یک فرد و نحوه توزیع آن در خانواده در صورت فوت او خواهد بود.

طبق قوانین جاری، افراد بالای ۱۵ سال با داشتن توانایی کامل ذهنی حق دارند وصیت نامه خود را در حضور دو شاهد یا در دادگاه در حضور یک مقام معین تنظیم و امضا کنند.

نکته‌ پایانی در مورد قوانین ارث در ترکیه

قوانین یک کشور ممکن است برای یک شهروند خارجی که با مشکلات خاصی مواجه است بسیار پیچیده به نظر برسد. به عنوان مثال تقسیم اموال پس از فوت یکی از بستگان یک مورد خاص است که با کمک تخصصی کارشناسان حقوقی خیلی راحت‌تر می توان به آن رسیدگی کرد.

پس به شما توصیه می‌شود برای حصول بهترین نتیجه در پرونده‌های وراثتی از کمک تخصصی یک وکیل استفاده کنید.

در اینجا برخی از ارقام مربوط به قوانین ارث در ترکیه جهت یادآوری آورده شده است:

  1. مالیات بر ارث ۳٪ برای املاکی به ارزش حدود 900000 TRY اعمال می شود.
  2. برای املاک ارثی به ارزش حدود 6.78 میلیون TRY یا بیشتر 10% مالیات اعمال می شود.
  3. ۵۰ درصد از اموال متوفی در کشور ترکیه به همسر و نیمی دیگر به فرزندان شخص متوفی به ارث می رسد.

منبع: expatguideturkey, mondaq

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا