Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
آشنایی با کشور ترکیه

همه چیز درباره واردات و صادرات در ترکیه در سال 2022

راهنمای جامع تجارت صادرات واردات با ترکیه

5/5 - (4 امتیاز)

ترکیه مقصد مهمی برای کالاهای وارداتی از آلمان، روسیه، ایتالیا، فرانسه و چین است. مقاصد اصلی صادراتی ترکیه عبارتند از: کشورهای آلمان، انگلستان، عراق، ایتالیا و فرانسه که هر ساله محصولات زیادی از جمله نفت تصفیه شده، خودرو، شمش آهن خام، قطعات خودرو و کامیون های باری به آنها تحویل داده می شود.

از جمله محصولات صادراتی ترکیه عبارتند از: میوه های خشک، ترشیجات، ضایعات پنبه، آرد گندم و سیمان. در ادامه این مقاله به بررسی ابعاد مختلف فرایند واردات و صادرات در ترکیه می‌پردازیم و آمار مربوط به این حوزه را در این کشور مرور می‌کنیم. با ما همراه باشید.

واردات و صادرات در ترکیه

واردات و صادرات در کشور ترکیه
واردات و صادرات در کشور ترکیه

ترک ها عمدتاً خودرو، طلا، محصولات پتروشیمی، مواد شیمیایی، ماشین آلات صنعتی و مواردی از این دست وارد می کنند. از سال ۱۹۹۵، ترکیه توافقنامه هکاریهای گمرکی خود را با اتحادیه اروپا امضا کرده است و در آینده این احتمال وجود دارد که این کشور به عضویت اتحادیه اروپا درآید.

در سال‌های اخیر، روابط تجاری بین اتحادیه اروپا و ترکیه تنگ‌تر شده است زیرا اتحادیه اروپا مهم‌ترین شریک واردات و صادرات در ترکیه بوده است.

از سوی دیگر، ترکیه هفتمین وارد کننده‌ی اتحادیه اروپا است. بر اساس توافقنامه همکاری گمرکی، ترکیه باید با قوانین اتحادیه اروپا هماهنگ شود.

ترکیه همچنین بخشی از پیمان همکاری اروپایی-مدیترانه ای به نام Euromed است که هدف آن ارتقای یکپارچگی اقتصادی در 16 کشور از منطقه مدیترانه است.

مراحل واردات و صادرات در کشور ترکیه

مراحل واردات و صادرات در ترکیه عبارت‌اند از:

ترکیه دارای یکی از بزرگترین زیرساخت‌های تجاری در جهان است و سالانه مقادیر زیادی از محصولات مختلف در حوزه کشاورزی و صنعت را وارد و صادر می کند.

به همین دلیل است که این کشور دارای یک شبکه حمل و نقل توسعه یافته از طریق زمین، دریا و آسمان است. مقصد بیشتر محصولات صادر شده توسط شرکت های ترکیه‌ای، اروپا و آسیا می‌باشد.

همچنین کالاهای وارداتی و صادراتی باید در گمرک ترکیه صورت وضعیت شده و همراه با اظهارنامه فورواردر به همراه سایر مدارک از جمله موارد زیر در سیستم گمرکی این کشور ثبت شوند:

  • فاکتورها
  • گواهی انطباق
  • گواهی پرداخت حقوق ورودی/صادرات و سایر مالیات ها

علاوه بر این در صورت واردات و صادرات در ترکیه برخی محصولات خاص، مدارک تکمیلی مورد نیاز خواهد بود. همچنین صادرات عتیقه جات به خارج از ترکیه اکیدا ممنوع است.

ترکیه به منظور سهولت در روند واردات و صادرات در ترکیه به چندین قرارداد بین المللی پایبند بوده و اکنون بخشی از سازمان تجارت جهانی، سازمان همکاری اقتصادی و همکاری اقتصادی دریای سیاه است.

کشورهای عضو این پیمان از سیستم هماهنگی برای طبقه‌بندی کالاهای وارداتی یا صادراتی استفاده می‌کنند.

برترین ارقام صادراتی ترکیه

ارقام صادراتی ترکیه
ارقام صادراتی ترکیه

از نقطه نظر تجاری، ترکیه با صادرات وسایل نقلیه به ارزش تقریبی 15.9 درصد از کل تجارت این کشور یا حدود 26.8 میلیارد دلار، در میان صادرکنندگان برتر سراسر جهان قرار دارد.

پس از آن صادرات ماشین آلات صنعتی حدود 15.8 میلیارد دلار و صادرات آهن و فولاد به ارزش تقریباً 11.6 میلیارد دلار قرار دارد.

ماشین آلات الکتریکی، فلزات گرانبها، آهن و فولاد، پوشاک، محصولات پلاستیکی و سوخت معدنی از جمله ارقام صادراتی ترکیه در سال ۲۰۲۲ هستند.

لازم به ذکر است که صادرات خودرو در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۰، 97.5 درصد رشد داشته است. که سالانه میلیاردها دلار درآمد را نصیب این کشور می‌کند.

کارآفرینان بین المللی که مایل به راه اندازی کسب و کاری در ترکیه هستند می توانند به بخش واردات و صادرات در ترکیه نیز فکر کنند و یک شرکت تجاری در این حوزه ثبت کنند.

مهمترین ارقام وارداتی ترکیه

سوخت‌های معدنی به ارزش حدود 43 میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ به ترکیه وارد شد و حدود 19.3 درصد از کل واردات این کشور را تشکیل می‌دهد.

پس از آن ماشین آلات، تجهیزات صنعتی، پلاستیک، فولاد، آهن، داروها و مواد شیمیایی آلی قرار دارند. واردات ترکیه از کشورهای اروپایی، استرالیا، آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا انجام می شود و ارزش آن در ابتدای سال جاری حدود ۱۸ تریلیون دلار است.

شرکای تجاری ترکیه

از نظر فروش صادراتی، ترکیه همکاری های تجاری محکمی با کشورهای سراسر جهان دارد و از یک موقعیت جغرافیایی استراتژیک عالی بهره می برد که فعالیت های تجاری دریایی، هوایی و زمینی را برایش تسهیل می کند.

آمارهای زیر نمای کلی معاملات ترکیه را نشان می دهد:

  • 9.6 درصد از کل صادرات ترکیه به آلمان در سال ۲۰۲۱ و به ارزش حدود 16.1 میلیارد دلار بوده است.
  • تقریباً 58.3 درصد از کل صادرات ترکیه در سال گذشته به سمت بیش از 15 شریک تجاری این کشور هدایت شده است.
  • طبق آمار، ترکیه از کسری 70.8 میلیون دلاری در تجارت خود با اسپانیا که در سال ۲۰۲۰ ثبت شده بود، به 2.2 میلیارد دلار مازاد درآمد در سال گذشته رسید.
  • ایتالیا، عراق، ایالات متحده آمریکا، اسپانیا، هلند، فرانسه، بلژیک، رومانی، اسرائیل، امارات، لهستان، روسیه و مصر شرکای تجاری مهم ترکیه در سال ۲۰۲۱ بودند.

چگونه می توان یک شرکت بازرگانی در ترکیه افتتاح کرد؟

تشریفات افتتاح شرکت در ترکیه پیچیده نیست، با این حال توصیه می شود هنگام تهیه مدارک و درخواست مجوزها از حمایت یک وکیل برخوردار باشید.

شرکت با مسئولیت محدود یا LTD در ترکیه مناسب ترین ساختار تجاری، برای اتباع خارجی است که مایل به کسب و کار در این کشور هستند. برای حداقل سرمایه سهام برای این نوع شرکت ۱۰۰۰۰ لیر حدود (۳۰۰۰ یورو) کافی است.

مدارک مورد نیاز برای واردات و صادرات در کشور ترکیه

مدارک مورد نیاز برای واردات و صادرات در کشور ترکیه
مدارک مورد نیاز برای واردات و صادرات در کشور ترکیه

گواهی بیمه محصولات، مجوز واردات و صادرات در ترکیه، مدارک ورودی گمرک که توسط دولت کشور مبدا محصولات صادر شده، گواهی فروش آزاد و گواهی آنالیز فاقد اشکال کالا از جمله موارد ضروری است که باید در گمرک ترکیه ارائه شود.

در مورد محصولات فاسدشدنی مانند میوه ها، سبزیجات، گوشت و ماهی، واردکنندگان و صادرکنندگان باید به مدارک مورد نیاز برای ترخیص توجه بیشتری داشته باشند.

این بدان معناست که آنها باید گواهی بهداشت گیاهی و بهداشتی و سایر مدارک خاص درخواست شده در گمرک را ارائه دهند.

اقتصاد رو به رشد ترکیه در سال های اخیر

اقتصاد ترکیه در سال‌های اخیر رشد زیادی کرده و دامنه صادرات آن به کشورهای اروپایی و آسیایی متنوع‌تر شده است.

طیف وسیعی از کالاها مانند: پوشاک، خودرو، لوازم الکترونیکی، محصولات کشاورزی، آهن، روغن، تنباکو و غیره از این کشور صادر شده است.

پس از آغاز بحران اقتصادی، ترکیه صادرات خود را به کشورهای آفریقایی و آسیایی افزایش داده است و صادرات این کشور به عراق در ابتدای سال ۲۰۲۲ به میزان 75 درصد افزایش یافته است.

ترکیه از نظر صندوق بین المللی پول بازاری نوظهور و یکی از کشورهای تازه صنعتی شده در میان کشورهای توسعه یافته محسوب می شود.

برای محصولات کشاورزی و تجهیزات حمل و نقل. این کشور دارای بخش خصوصی بزرگی است، بخش دولتی هم در حوزه صنعت، حمل و نقل و بانکداری به خوبی حضور دارد.

بر اساس آمار و اطلاعات اخیر گمرک ترکیه، حدود 200 قلم کالای مهم در سال ۲۰۲۱ مسیر صادرات را به ارزش تقریبی 140.4 میلیارد دلار در پیش گرفته است.

منبع: worldbank, lawyer-turkey

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا