Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
مهاجرت به ترکیهتحصیل در ترکیه

صفر تا 100 مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل

راهنمای مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل

5/5 - (1 امتیاز)

مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل

اگر به مهاجرت و رفتن از ایران فکر می‌کنید، بهتر است درباره کشورهای همسایه نیر اطلاعاتی کسب کنید. اکثر ایرانیان قصد مهاجرت به کشورهای اروپایی را دارند اما کشور اروپایی-آسیایی ترکیه نیز مقصد ایده آلی برای شما خواهد بود.

روش های مختلفی برای اخذ اقامت کشور ترکیه پیش روی شما خواهد بود اما دریافت اقامت تحصیلی، احتمالا بهترین و مطمئن ترین راه است. در این مقاله قصد داریم صفر تا صد مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل را بررسی کنیم، با ما همراه باشید.

آیا ترکیه برای مهاجرت تحصیلی، کشور ایده آلی است؟

طبیعی است که متقاضیان مهاجرت به ترکیه درباره اعتبار علمی دانشگاه های این کشور، سطح کیفی زندگی در آنجا، هزینه ها و سایر جنبه های این موضوع، سوالات زیادی دارند. دلایل زیر، ثابت می‌کنند که ترکیه، کشور ایده آلی برای مهاجرت تحصیلی است:

• اگرچه که دانشگاه های مختلف ترکیه، در رده های گوناگونی از نظر کیفیت و اعتبار علمی قرار دارند، اما به طور متوسط، اعتبار علمی آنها بالا است. به همین خاطر دانشجویان بین المللی این دانشگاه ها روز به روز زیادتر از قبل می‌شوند. اپلیکیشن هایی مانند اراسموس(erasmus) و مولانا (Mevlana)، امکان پذیرش دانشجویان بین المللی ممتاز را در هر ترم فراهم می‌کنند.

• مدرک بیشتر دانشگاه های ترکیه، در ایران از اعتبار زیادی برخوردار است. این مورد برای آن دسته از متقاضیان مهاجرت به ترکیه که قصد برگشتن به ایران را دارند، بسیار تاثیرگذار می‌باشد.

• سیستم آموزشی کشور ترکیه شباهت ساختاری زیادی به سیستم آموزش ایران دارد. همین امر سبب می‌شود که ایرانیان، بتوانند پس از گذشت مدت کوتاهی ماندن در ترکیه و تحصیل، خود را با سیستم آنجا وفق دهند.

انواع روش های مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل

مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل، انواع مختلفی دارد. بسته به اینکه متقاضی در کدام مقطع تحصیلی باشد، می‌تواند از طریق یکی از روش های زیر برای مهاجرت به ترکیه اقدام کند:

• تحصیل در مدارس ترکیه برای دریافت دیپلم
• تحصیل در دانشگاه های ترکیه در مقطع لیسانس
• تحصیل در دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا

اخذ اقامت تحصیلی در ترکیه برای افراد زیر 18 سال، یک بحث جداست و در جای خودش به آن پرداخته ایم. اما اکنون موضوع اصلی بحث ما، مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل در مقطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا است.

آیا پذیرش گرفتن از دانشگاه های ترکیه به آزمون ورودی نیاز دارد؟

متقاضیان مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل باید بدانند که تمام کالج ها و برخی از دانشگاه های ترکیه برای مقطع لیسانس، آزمون ورودی دارند. این آزمون با عنوان «SAT General» یا «Scholastic Assessment Test» شناخته می‌شود. آزمون SAT دارای بخش های مختلف ریاضی، نگارش و درک مطلب می‌باشد. هزینه شرکت در این آزمون 50 دلار است و مدت زمان پاسخگویی 45 دقیقه می‌باشد. ماکزیمم نمره آزمون SAT، 800 است.

البته آزمون SAT، نوع دیگری نیز دارد که با نام «SAT Subject» آن را می‌شناسیم و به 5 بخش ریاضی، تاریخ آمریکا و جهان، زبان های خارجی، ادبیات انگلیسی و زیست شناسی تقسیم بندی می‌شود.

پذیرش گرفتن از دانشگاه های ترکیه
پذیرش گرفتن از دانشگاه های ترکیه

آزمون ورودی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی

مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا نیازمند قبولی در آزمونی است به نام «YOS». این آزمون هر سال از طرف دانشگاه های دولتی و خصوصی این کشور برگزار می‌شود. دانشجویانی که در این آزمون، نمره بالایی کسب کنند، می‌توانند در تاپ ترین دانشگاه های ترکیه به تحصیلات تکمیلی بپردازند. هزینه آزمون YOS چیزی بین 100 تا 200 لیر ترکیه می‌باشد.

مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل چه مزیتی دارد؟

بزرگترین مزیت مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل، این است که می‌توانید رشته ای کاملا غیر مرتبط با مدرک کارشناسی خود را برای تحصیل انتخاب کنید. ممکن است لیسانس زیست شناسی داشته باشید اما بخواهید در ارشد معماری ادامه تحصیل دهید، این امکان در کشور ترکیه کاملا برای شما وجود دارد.
آزمون زبان ترکی
برای دریافت پذیرش از برخی دانشگاه های ترکیه، باید آزمون زبان ترکی بدهید و نمره قبولی کسب کنید. البته این شرط برای تمامی دانشگاه های این کشور وجود ندارد زیرا همین که شما بتوانید یک مکالمه ساده ترکی انجام دهید کافی است. در چنین دانشگاه هایی، کورس ها به سایر زبان های بین المللی به ویژه انگلیسی برگزار می‌شود.

شرایط مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل

یکی از مهمترین شروط مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل، سن متقاضی است که باید در محدوده خاصی باشد. البته سن بیشتر برای دانشگاه هایی مطرح است که شما قصد تحصیل با بورسیه تحصیلی آنها را دارید. اما دانشگاه های خصوصی و دارای شهریه، معمولا نسبت به سن متقاضیان حساسیت نشان نمی‌دهند. برای گرفتن بورسیه تحصیلی از دانشگاه های دولتی ترکیه، سن باید در محدوده زیر باشد:

• برای تحصیل در مقطع کارشناسی حداکثر 21 سال
• برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد حداکثر 30 سال
• برای تحصیل در مقطع دکترا حداقل 35 سال

مدارک لازم برای مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل

تمام مدارک زیر برای مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل، نیاز هستند و باید همه آنها را داشته باشید:

• فرم تکمیل شده درخواست ویزای تحصیلی ترکیه
• پاسپورت معتبر
• عکس بیومتریک
• بیمه مسافرتی برای اقامت در ترکیه
• مدارک تحصیلی قبلی
• اثبات تمکن مالی به صورت پرینت بانکی
• نامه حمایت والدین یا کفیل
• اثبات داشتن محل اقامت در ترکیه که شامل رسید خوابگاه یا اجاره نامه منزل و یا خانه اقوام در ترکیه است
• پرینت پرداخت شهریه دانشگاه (در صورتی که از بورسیه تحصیلی برخوردار نیستید)
• بلیط پرواز

مدارک لازم برای مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل
مدارک لازم برای مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل

سوالات متداول

در بخش پایانی برای تکمیل مبحث مهاجرت به ترکیه از راه تحصیل، به برخی سوالات متداول در این زمینه پاسخ می‌دهیم. این سوالات عبارتند از:

• آیا همزمان با تحصیل در ترکیه می‌توان کار کرد؟

کار کردن در زمان تحصیل مشروط به این است که شما دانشجو باشید نه دانش آموز. در واقع دانش آموزان در این کشور اجازه فعالیت اقتصادی ندارند اما دانشجویان در هر مقطعی که باشند، می‌توانند طبق قانون، یک کار پاره وقت برای خود پیدا کنند.

• آیا می‌توانم در ترکیه رایگان تحصیل کنم؟

بله اما برای این کار، شما حتما به قبولی در امتحان YOS و اخذ مدرک زبان ترکی دارید.

• آیا رشته های دانشگاهی به زبان انگلیسی هم در ترکیه وجود دارد؟

بله. اگرچه که بیشتر دانشگاه های ترکیه، دوره هایی با زبان ترکی دارند. اما برخی از دانشگاه های خصوصی این کشور، دوره هایی با زبان انگلیسی نیز، تعریف می‌کنند.

• آیا از طریق تحصیل می توان اقامت دائم ترکیه را اخذ کرد؟

خیر. اقامت تحصیلی در ترکیه شامل مدت زمان اقامت جهت اقامت دائم یا شهروندی ترکیه نمی شود. ولی پس از تحصیل و پیدا کردن کار در ترکیه می توان پس از مدتی اقامت دائم ترکیه را اخذ کرد.

• ویزای اقامت تحصیلی در ترکیه چقدر اعتبار دارد؟

معمولا برای مقاطع قبل از دانشگاه مثل مقطع ابتدایی و متوسطه بصورت ویزای یکساله با اجازه والدین می باشد و قابل تمدید است. در دوره دانشگاه این میزان بستگی به نامه ای که از سوی مسئولان دانشگاه صادر می شود ولی معمولا تا سه سال در ابتدا می توان اخذ کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا