Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
مهاجرت به ترکیه

ثبت شرکت در ترکیه | شرایط، هزینه‌ها، انواع شرکت

آیا با ثبت شرکت در ترکیه می توان اقامت این کشور را اخذ کرد؟

به این مطلب امتیاز دهید!

مزایای ثبت شرکت در ترکیه که از آن آگاهی ندارید

طی سال‌های اخیر کشور ترکیه که از لحاظ اقتصادی رشد زیادی داشته، به مقصدی جذاب برای بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی تبدیل شده است.

موقعیت استراتژیک این کشور و نقش مهم آن در اقتصاد جهانی، می‌تواند برای هر سرمایه‌گذاری برای ثبت شرکت در ترکیه وسوسه‌ انگیز باشد.

چرا باید در ترکیه سرمایه‌گذاری کرد؟ برای راه‌اندازی و ثبت شرکت در ترکیه چه مراحلی باید طی شود؟ چه مدارکی برای ایجاد یک کسب‌ و‌ کار در این کشور لازم است؟ مزیت‌ های ثبت شرکت در ترکیه چیست؟

در این مطلب سعی داریم اطلاعات لازم، برای راه‌ اندازی یک شرکت تجاری و اهمیت انتخاب ترکیه به‌عنوان مقصد سرمایه‌گذاری را بررسی کنیم.

اقتصاد و موقعیت ترکیه

برای سرمایه‌ گذاری موفق در یک کشور، بهتر است ابتدا با اقتصاد و موقعیت منطقه‌ای آن کشور آشنا شوید. ترکیه واقع در غرب آسیا و جنوب شرق اروپا است. پایتخت این کشور آنکارا و بزرگ‌ترین شهر آن استانبول محسوب می‌شود.

ترکیه شانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا و ششمین اقتصاد برتر اروپاست. این کشور به دلیل موقعیت استراتژیک خود، بازاری رو‌به‌رشد برای سرمایه‌گذاری و کار به‌شمار می‌آید.

ترکیه عضو منشور سازمان ملل متحد، یکی از اعضای اولیه ناتو، صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی و گروه G20 است. این کشور در حال حاضر بزرگ‌ترین تولیدکننده تلویزیون و خودروهای تجاری سبک در اروپاست.

ثبت شرکت در ترکیه از طریق اداره ثبت در این کشور انجام می‌شود. ثبت تجارت در این کشور زیر نظر اتاق بازرگانی است که مسئولیت تشکیل و ادغام شرکت‌ها را برعهده دارد.

ثبت شرکت در ترکیه و انواع شرکت‌ ها

انواع شرکت‌ ها در این کشور تحت نظارت اتاق بازرگانی فعالیت می‌کنند. این شرکت‌ ها به انواع زیر تقسیم می‌شوند:

انواع ثبت شرکت در ترکیه :

• شرکت‌ های سهامی (anonim şirket) : حداقل سرمایه برای تاسیس این نوع شرکت 50 هزار لیر ترکیه.

• شرکت‌ های با مسئولیت محدود (Limited Şirket) : حداقل سرمایه 10 هزار لیر.

• شرکت‌ های تعاونی (kooperatif şirket) : حداقل سرمایه بستگی به تنظیم اساسنامه شرکت دارد.

• شرکت‌ های جمعی (kollektif şirket) : بدون نیاز به حداقل سرمایه

• شرکت‌ های کوماندیت (komandit şirket) : بدون نیاز به حداقل سرمایه

در ترکیه شناخته‌ شده‌ترین شرکت‌ ها، با مسئولیت محدود و سهامی هستند. این نکته حائز اهمیت است که شرکت‌ های خارجی امکان ایجاد شعبات فرعی را دارند.

شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه

برای ثبت شرکت در کشور ترکیه هنگام مراجعه به اداره ثبت تجارت، مدارک زیر مورد نیاز است:

• اساسنامه شرکت و کپی آن

• ارائه اصل پاسپورت هریک از شرکا

• کپی محضری فرم اطلاع‌ رسانی شرکت

• تثبیت سپرده اولیه در یکی از بانک‌ های ترکیه

• عکس‌ های رنگی صاحبان شرکت

• گواهی پرداخت هزینه ثبت‌ نام

• مشخص‌کردن آدرس دقیق دفتر شرکت

• مشخص‌ کردن درصد سهام هریک از شرکا

• تعیین مدیر شرکت

• ارائه مدرک تاییدکننده وکالتنامه

راه‌ اندازی شرکت در ترکیه؛ مالیات

برای شروع کسب‌ و‌ کار در هر کشوری، اطلاع از نرخ مالیات و نحوه محاسبه آن برای صاحبان شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است.

نرخ پیش‌ پرداخت مالیات شرکت‌ ها در ترکیه 20 درصد محاسبه می‌شود. نرخ مالیات بر درآمد در این کشور بسته به درآمدها از 15 تا 35 درصد متغیر است.

مالیات بر اجاره شرکت نیز یکی از هزینه‌ های پرداختی به عنوان مالیات است. در اظهارنامه مختصر مالیات بر درآمد شرکت موظف است، هر 3 ماه یکبار 25 درصد اجاره‌ بها را به‌عنوان مالیات پرداخت کند.

علاوه بر این در دوره‌ های سه ماهه، وضعیت سود و زیان از ابتدای سال تا انتهای سال محاسبه شده و از مبلغ مالیات موقت در دوره قبل از اظهارنامه کسر می‌شود.

مالیات بر ارزش افزوده در ترکیه :

مقدار مالیات بر ارزش افزوده در ترکیه در حال حاضر 18 درصد است که به مصرف کننده کالا یا خدمات شما تعلق می گیرد و هرماه بایستی بوسیله مشاور مالی تسویه شود.

در صورتی که کالایی برای فروش دارید و یا خدماتی برای ارائه کردن دارید بایستی ایم میزان مالیات را از مشتری خودتان بگیرید و به دولت پرداخت کنید. لازم به ذکر است که تخلفات مالیاتی در ترکیه جرمی سنگین محسوب می شود و با متخلف با اشد مجازات برخورد خواهد شد.

برای مثال اگر کالایی برای فروش دارید به قیمت هزار لیر ، مالیات بر ارزش افزوده آن 180 لیر می شود، یعنی جنس شما بایستی به مبلغ 1180 لیر به خریدار فروخته شود ، که این مالیات بایستی 24 هر ماه بوسیله مشاور مالی شرکت شما تسویه شود.

به مالیات بر ارزش افزوده در ترکیه KDV ( کا ، د ، و ) گفته می شود که مخفف کلمه ترکی : Katma değer vergisi می باشد. لازم است قبل از ثبت شرکت در ترکیه این مسائل مالیاتی را بدانید.

راه‌ اندازی شرکت در ترکیه و انواع مالیات
راه‌ اندازی شرکت در ترکیه و انواع مالیات

راه‌ اندازی شرکت‌ های کوچک در ترکیه

بهترین گزینه برای سرمایه‌ گذاری، شرکت‌ های کوچک و متوسط هستند. روش ادغام و راه‌ اندازی این شرکت‌ ها ساده است. به همین دلیل در بین سرمایه‌ گذاران خارجی مورد استقبال قرار می‌گیرد.

برای راه‌ اندازی این شرکت‌ ها حداقل یک سهامدار و حداقل سرمایه سهام 5000 لیر مورد نیاز است. تاسیس چنین شرکت‌ هایی در ترکیه مزایای زیادی به‌همراه دارد، مثلا می‌توان از آنها برای راه‌ اندازی شرکت‌ های هلدینگ استفاده کرد.

قوانین راه‌ اندازی شرکت در ترکیه

قبل از شروع کسب‌ و‌ کار در ترکیه و ثبت شرکت تجاری مراحل قانونی وجود دارند که باید طی شوند. این قوانین شامل موارد زیر می شود:

• انتخاب نوع شرکت و اخذ گواهی محضری طبق قانون راه‌ اندازی شرکت‌ ها

• افتتاح حساب بانکی برای شرکت و واریز سرمایه مقررشده طبق قانون

• انتصاب مدیران شرکت بر اساس قانون تجارت ترکیه

• ارائه مدارک تاسیس، اطلاعات تمام سهامداران و مدیران به اداره ثبت تجارت

• اخذ شماره مالیات و مالیات بر ارزش افزوده در اداره مالیات ترکیه

ایجاد دفتر برای ثبت شرکت در ترکیه

داشتن یک دفتر مرکزی برای راه‌ اندازی شرکت، طبق قوانین ترکیه ضروری است. باید برای ثبت شرکت حتما یک آدرس از دفتر مرکزی وجود داشته ‌باشد. برای ایجاد یک دفتر مرکزی دو راه وجود دارد. اولین انتخاب، در اختیار گرفتن یک دفتر واقعی و فیزیکی برای شرکت است.

انتخاب دوم گرفتن یک دفتر مرکزی مجازی در ترکیه است. البته آدرس این دفتر مجازی حتما قانونی خواهد بود و توسط دولت ترکیه به سرمایه‌ گذار داده خواهد‌ شد.

استانبول؛ پرطرفدارترین شهر برای سرمایه‌گذاران خارجی در ترکیه

استانبول مهم‌ترین و اقتصادی‌ترین شهر ترکیه به‌شمار می‌رود. از این شهر به‌دلیل استقبال گسترده سرمایه‌گذاران تحت عنوان، شهر مهاجران یاد می‌شود. استانبول با دارا بودن بیش از 15 میلیون جمعیت یکی از بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهرهای دنیا نیز به‌شمار می‌رود.

این شهر همه ساله، سرمایه‌گذاران خارجی زیادی را از سراسر جهان به خود جذب می‌کند. این شهر پل بین آسیا و اروپا محسوب می‌شود و موقعیت استراتژیک بی‌نظیری دارد. به همین دلیل بسیاری از شرکت‌های چندملیتی و هلدینگ‌ها این شهر را برای استقرار دفتر مرکزی خود درنظر می‌گیرند.

مزایای ثبت شرکت در ترکیه

ثبت یک شرکت در ترکیه از سوی سرمایه‌گذاران خارجی می‌تواند مزیت‌ های زیادی را داشته باشد. در ادامه برخی از این مزیت‌ ها را بیان می‌کنیم.

مزایای ثبت شرکت در ترکیه می تواند موارد زیر باشد :

• داشتن مرکز استراتژیک تجارت بین آسیا و اروپا

• دارا بودن موقعیت استراتژیک ژئوپلیتیک

• اقتصاد پایدار و سیستم بانکی توسعه‌ یافته

• نیروی کار پرانرژی و رقابتی

• اعطای انواع یارانه‌ های دولتی

• داشتن مزایای منطقه آزاد تجاری

• در اختیار داشتن بازار داخلی بسیار پرتقاضا

• مقررات یکپارچه و هماهنگ با اتحادیه اروپا

• دسترسی آسان به بازار اروپا، آسیا و آفریقا

• دسترسی به بازار خاورمیانه

• اخذ کارت بازرگانی ترکیه

• اخذ اقامت ترکیه به همراه خانواده برای مدیر عامل و سایر شرکا

پرسش های متداول درباره ثبت شرکت در ترکیه :

1- آیا اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت امکان پذیر است؟

بله .امکان پذیر است. به مدیر عامل و شرکا اقامت ترکیه تعلق می گیرد. همچنین به همسر و فرزندان زیر 18 سال آنها.

2- آیا با ثبت شرکت در ترکیه می توان اجازه کار دریافت کرد؟

بله. امکان پذیر می باشد. ولی شرایط خاصی دارد که بایستی حتما با وکیل در این زمینه صحبت کنید. پس از دریافت اجازه کار و تمدید آن به مدت 5 سال می توانید شهروندی ترکیه بگیرید.

3- هزینه ثبت شرکت در ترکیه چقدر است؟

در حال حاضر که این مقاله نگاشته می شود ، هزینه ثبت شرکت در ترکیه (با مسئولیت محدود) که توسط یک وکیل زبده انجام شود حدود 10 هزار لیر هزینه دارد. این هزینه ها از یک وکیل با تجربه 20 ساله در شهر ازمیر پرسیده شده است.

همچنین هزینه یک مالی مشاور باتجربه 15 ساله ( مانند حسابدار که بیلان مالیاتی شما را به دولت ترکیه گزارش می دهد) در شهر ازمیر سالانه در حدود 18 هزار لیر است. ( هزینه در شهرهای دیگر ترکیه مانند استانبول ، آنکارا ، آنتالیا و …. می تواند متفاوت باشد. البته تفاوت نبایستی چشمگیر باشد.)

مزایای ثبت شرکت در ترکیه
مزایای ثبت شرکت در ترکیه

در پایان

همانطور که گفته‌ شد، کشور ترکیه منطقه‌ای استراتژیک و کشوری با ظرفیت‌های بسیار بالا از لحاظ اقتصادی است. همه این عوامل و ویژگی‌ها سرمایه‌گذاران خارجی به‌ویژه ایرانیان را که در همسایگی این کشور قرار دارند، ترغیب به سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت در ترکیه می‌کند.

در این مطلب سعی کردیم به موقعیت جغرافیایی و اقتصادی مهم کشور ترکیه اشاره کنیم. مراحل ثبت شرکت و راه‌ اندازی کسب‌ و‌ کار در این کشور را مطرح کردیم. مدارک و قوانین مورد نیاز برای تاسیس شرکت را بیان کردیم.

قطعا سرمایه‌ گذاری در یک کشور دیگر، بررسی‌ های زیادی نیاز دارد، اما مزایایی که راه‌ اندازی شرکت در ترکیه برای سرمایه‌ گذاران دارد، آنها را به سمت این کشور جذب می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا