Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
کار

7 نکته مهم در مورد کشاورزی در ترکیه

بررسی وضعیت کشاورزی در کشور ترکیه

5/5 - (1 امتیاز)

آشنایی با کشاورزی در ترکیه

حمایت‌های دولت ترکیه از کشاورزی باعث شده این روش به عنوان یک روش موفق سرمایه گذاری در ترکیه مطرح باشد. به همین دلیل خیلی از ایرانیان ترجیح می‌دهند با اخذ اقامت یا شهروندی در ترکیه در این صنعت کسب درآمد کنند.

در این مطلب قصد داریم تمام اطلاعاتی را که در مورد کشاورزی در ترکیه نیاز دارید بدانید در اختیار شما قرار دهیم.

وضعیت کشاورزی کشور ترکیه

وضعیت کشاورزی کشور ترکیه
وضعیت کشاورزی کشور ترکیه

کشاورزی در کشور ترکیه سهم موثری در صادرات و درآمد زایی در این کشور دارد. همچنین تعداد افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند و استخدام شده‌اند قابل توجه است.

به طوری‌که مطابق آمارها 1/6 میلیون نفر در این حوزه کشاورزی استخدام شده‌اند و مشغول به کار هستند. مطابق امارها 6.1 میلیون نفر در حوزه کشاورزی استخدام شده‌اند و توانسته‌اند 7/62 میلیارد دلار درآمد از این فعالیت اقتصادی کسب کنند.

بد نیست بدانید در سال‌های آغازین تاسیس جمهوری ترکیه سهم کشاورزی در تولید ناخالص ملی این کشور ناچیز بود.

به عبارت واضح‌تر در سال‌ 1970 تولید ناخالص داخلی ترکیه حدود 36 درصد بود که در دهه‌ی 80 این میزان نزول پیدا کرد و به میزان 25 درصد رسید. کاهش در نرخ تولید ناخالص داخلی ادامه پیدا کرد و در سال 2011 به میزان 1/8 رسید.

همچنین اگر بخواهیم درصد صادرات کشاورزی را نسبت به کل صادرات ترکیه بیان کنیم، باید به این آمار اشاره کنیم که در سال 1980 درصد صادرات کشاورزی منسبت به کل صادرات کشور 6/0 درصد بوده است اما در سال 2011 این میزان 3/7 درصد رسیده است.

چرا در ترکیه کشاورزی را شروع کنیم؟

اصلی‌ترین دلیل که می‌تواند کشاورزان را برای شروع این کار در کشور ترکیه قانع کند خاک حاصلخیز این کشور است. زمین‌های ترکیه بهترین خاک را برای کشاورزی دارند و می‌تواند محصولات خوب و مرغوبی را تولید کند.

به طوری‌که تولیدات کشور ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپائی رتبه اول را از نظر مرغوبیت و میزان تولید دارد. همچنین منابع آبی متعددی در این کشور وجود دارد که نیاز زمین‌های کشاورزی به آب را تامین می‌کند.

مورد با اهمیت دیگر در شروع کشاورزی در کشور ترکیه این است زمین‌های قابل کشت در این کشور زیاد است و دیگر کشاورزان لازم نیست نگران کمبود زمین باشند. به طوری‌که گفته می‌شود 50 درصد از اراضی کشور ترکیه قابل کشت هستند.

محصولات کشاورزی مورد حمایت دولت در ترکیه شامل چه چیزهایی است؟

از سال‌های دهه‌ی 1930 دولت ترکیه سعی کرد با تعیین قیمت حداقلی برای محصولات کشاورزی از کشاورزان حمایت کند. سیستم حمایت از محصولات کشاورزی با کنترل قیمت از سال 1932 و با محصول گندم شروع شد.

بعد از حمایت از غلات دیگر هم در دستور کار قرار گرفت. یعنی تا سال 1944 غلات دیگر نظیر جو یا محصولات صنعتی مانند پنبه و توتون هم مورد حمایت دولت قرار گرفتند.

طی سال‌های مختلف تعداد این محصولات بیشتر شد تا اینکه مطابق گزارش‌ها در سال 1961 اولین برنامه‌‌ی توسعه 5 ساله در این کشور به اجرا درآمد و با این کار تعداد محصولات به 9 مورد رسید. همچنین در سال 1970 به حدود 30 محصول حمایت شده رسید.

اما وضعیت به همین روال ادامه پیدا نکرد و دولت تصمیم گرفت برخی از اقلام را از این ایست حذف کند. به همین منظور در دهه‌های 1980 و 90 این اصلاحات اجرایی شد. در سال 1994 تنها محصولاتی که شامل این قانون می‌شد توتون، چغندر قند و حبوبات بود.

قوانین حمایتی از کشاورزان ترکیه

یکی دیگر از بخش‌های حمایتی از کشاورزان ترکیه مربوط به اعطای وام‌ است. بانک زراعت ترکیه به عنوان یک واسطه بین کشاورزان و دولت عمل می‌کند و وام‌های ارزان قیمت به این کشاورزان ارائه می‌کند.

همچنین بخش دیگری از حمایت‌های دولت از کشاورزان مربوط به حمایت‌های مالی و مستقیم است. البته موافقت‌نامه‌های بین المللی تصریح می‌کند که این حمایت‌ها نباید دائمی باشند و فقط باید در دوره‌های گذار مورد استفاده قرار بگیرند.

به همین دلیل دولت ترکیه تصمیم گرفت برای هماهنگ شدن با سیاست‌های بین المللی به تدریج این حمایت‌های مالی را کم کند.

کمک‌ های مالی دولت ترکیه به کشاورزان

بعد از منسوخ شدن حمایت‌های سنتی دولت و پرداخت‌های مالی مستقیم و تعیین حداقل قیمت، دولت طرح‌های جدیدی را برای حمایت از کشاورزان تدوین کرد.

برای آشنایی با حمایت‌های دولت ترکیه از کشاورزان باید موارد کمک‌های مالی را هم بررسی کنیم تا درصورتی که ایرانیانی به قصد اشتغال در این حوزه به ترکیه مهاجرت کردند بدانند چه کمک‌هایی شامل حال ان‌ها می‌شود.

کمک‌های مالی این دولت شامل موارد زیر است:

  • کمک‌مالی دولت ترکیه به کشاورزان در سال‌های 2019 تا 2023 مشمول استان‌های شرق آنتولی می‌شود.
  • کمک هزینه صادراتی توسعه در سال 2019 و 2020 تصمیم دولت ترکیه مبنی بر کمک به اشتغال جوانانی است که از دبیرستان یا دانشگاه فارغ التحصیل شده‌اند. همچنین ارائه آموزش در خصوص دامپروری، کشاورزی، جنگلداری و غذا و آبزیان هم در این حوزه جای دارد.
  • کمک‌های مالی توسعه روستایی که سیزدهمین مرحله از حمایت‌های توسعه روستایی است با در نظر داشتن حفظ منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست برای بالا بردن درآمد کشاورزان انجام می‌شود. به این ترتیب با حمایت از کاربران کوچک و متوسط تولیدات کشاورزی با صنایع مرتبط ادغام می‌شود و موجب تقویت زیرساخت‌های کشاورزی می‌شود. این کمک‌ها به تمام استان‌ها تعلق می‌گیرد و البته اصلی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که منابع طبیعی حفظ شود.

قوانین حمایتی ترکیه از سرمایه‌ گذاران خارجی

برای ترغیب سرمایه‌گذاران خارجی به تولید محصولات کشاورزی در این کشور، دولت قوانین خاصی را برای این افراد تدوین کرده است. قوانین حمایتی کشاورزی در ترکیه شامل موارد زیر است:

  • حمایت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی در بخض کشاورزی به صورت دائمی است.
  • حداقل متراژی که سرمایه گذاران خارجی در آن فعالیت می‌کنند و ولت به این شرط از آن‌ها حمایت می‌کند حداقل ده هزار مترمربع است.
  • طرح‌های کاهش هزینه سرمایه‌گذاری در کشور ترکیه باعث شده تعدادی زیادی از سرمایه گذاران به این کار تشویق شوند.

وضعیت صادرات محصولات کشاورزی ترکیه

حمایت‌های دولت از کشاورزان باعث شده است که طی سال‌های گذشته کشور ترکیه به محصولات وارداتی وابستگی نداشته باشد و حتی بتواند محصولات کشاورزی تولید داخل را صادر کند.

ترکیه جزو 4 کشور برتر در زمینه صادرات محصولات کشاورزی است که توانسته از این طریق درآمد زایی مطلوب و قابل توجهی داشته باشد.

کشور ترکیه در سال 2019 محصولات کشاورزی مانند انجیر، گیلاس، زردآلو و فندق را صادرات کرد و به واسطه‌ی این اقلام رتبه یک صادرات در دنیا را کسب کرد.

میان درآمد حاصل از صادرات این محصولات هم بیش از دو میلیارد دلار بود که رقم بسیار مطلوبی است. محصولات دیگری که در ترکیه صادر می‌شوند شامل خیار، نخود، بادمجان، پسته، سیب زمینی، تنباکو و چای و موارد دیگر است.

مهم‌ ترین شهرهای کشاورزی کشور ترکیه

مهم‌ ترین شهرهای کشاورزی کشور ترکیه
مهم‌ ترین شهرهای کشاورزی کشور ترکیه

قبل از اقدام برای سرمایه گذاری و خرید زمین کشاورزی در ترکیه باید با شهرهای مهم این کشور که احتمال موفقیت در آن‌ها بیشتر است را باید بشناسید.

کاملاً واضح است آن چیزی که باعث می‌شود یک شهر برای کشاورزی مناسب باشد حاصلخیزی خاک و وسعت اراضی در آن شهر است.

در ادامه شما را با شهرهای کشور ترکیه آشنا می‌کنیم که میزان حاصلخیزی خاک آن‌ها از شهرهای دیگر بیشتر است.

  • بورسا

یکی از شهرهای ترکیه که خاک مناسب و حاصلخیزی برای کشاورزی دارد، بورسا است.

این شهر به بورسای سبز هم مشهور است کسانی که بخواهند در کنار تولید محصولات خوب و مرغوب کشاورزی، به پرورش اسب و گاو هم بپردازند، می‌توانند بورسا را برای شروع کار انتخاب کنند. بورسا به عنوان اولین منطقه تولید هلو در ترکیه شناخته می‌شود.

  • مانیسا

یکی دیگر از مناطق مناسب برای کشاورزی مانیسا است. مانیسا نام منطقه‌ای از شهر ازمیر است که آب و هوای بسیار مناسبی برای کشت گردو دارد. به همین جهت کشاورزان زیادی در این منطقه به کار کشت گردو در مانیسا مشغول هستند.

  • قونیه

درصورتی‌که می‌خواهید کار کشاورزی در کشور ترکیه را در یک زمین حاصلخیز شروع کنید می‌توانید شهر قونیه را انتخاب کنید.

قونیه یکی از مطلوب‌ترین شهرهای ترکیه برای شروع کشاورزی است، چون علاوه بر اینکه خاک حاصلخیزی دارد و می‌تواند محصولات با کیفیتی را تولید کند، یکی از مراکز گردشگری ترکیه هم محسوب می‌شود.

شهر قونیه به دلیل وسعت زمین‌های کشاورزی مسئولیت تولید غلات برای مصرف در کشور و صادرات را به عهده دارد.

  • آنتایا

یک از مناطق گردشگری ترکیه که اتفاقاً زمین‌های قابل کشت زیادی هم دارد، آنتالیا است. آنتالیا به عنوان منطقه‌ی بسیار مناسب ترکیه برای کشت سبزیجات معروف است.

  • ازمیر

بیشتر مناطق خام ترکیه حاصلخیز است و برای انجام کارهای کشاورزی مناسب است. اما اگر قصد دارید در حوزه‌ی گل و گیاهان زینتی فعالیت کنید، باید به شهر ازمیر مراجعه کنید.

وضعیت کشاورزی در کشور ترکیه به چه صورت است؟

کشور ترکیه از لحاظ کشاورزی در وضعیت مطلوب و قابل قبولی قرار دارد. این کشور برای تولید محصولات کشاورزی خاک حاصلخیزی دارد که انواع محصولات مرغوب را تولید می‌کند.

نتیجه گیری

کشاورزی یک سرمایه گذاری مطمئن با بازگشت سرمایه‌ی خوب در کشور ترکیه محسوب می‌شود. علاوه بر آن قوانین حمایتی کشاورزان ترکیه که توسط دولت تصویب شده برای کشاورزان اهمیت زیادی دارد. به همین جهت حتی سرمایه گذاران خارجی هم در ترکیه کار کشاورزی را شروع می‌کنند.

منبع: oecd

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا